Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα (ATH)

Βρες τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα: Φθηνές πτήσεις για Αθήνα

Χρησιμοποιείστε τη μηχανή αναζήτησης φθηνών πτήσεων και αεροπορικών εισιτηρίων για Αθήνα του airtrips.gr!

Στα δεξιά σας, αναθέσετε ως προορισμό την Αθήνα και την πόλη αναχώρησης της επιλογής σας και η μηχανή του airtrips.gr θα σας επιστρέψει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για την Αθήνα!

Το αεροδρόμιο της Αθήνας (ATH) - Ελευθέριος Βενιζέλος

Το Ελευθέριος Βενιζέλος, γνωστό και ως αεροδρόμιο Αθηνών (ATH), είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ευρώπη. Βρίσκεται μόλις 20 χλμ. ανατολικά του κέντρου της Αθήνας, καθιστώντας το ιδανικό σημείο εισόδου για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την ιστορική πρωτεύουσα και τα μαγευτικά νησιά της χώρας.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος, το λαμπερό αεροδρόμιο της Αθήνας, γνωστό και ως ATH, αποτελεί μια σημαντική πύλη εισόδου στην Ελλάδα, συνδέοντάς την με τον υπόλοιπο κόσμο. Ας ρίξουμε μια ματιά στα εντυπωσιακά στατιστικά του σε αριθμούς πτήσεων, επιβατών και αεροπορικών εταιρειών:

Πτήσεις:

  • 2020: Λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν μόνο 112.415 κινήσεις αεροσκαφών.
  • 2021: Με την άρση των περιορισμών, ο αριθμός ανέβηκε σε 158.950 κινήσεις.
  • 2022: Η ανάκαμψη συνεχίστηκε με 213.352 κινήσεις αεροσκαφών, ξεπερνώντας τις 200.000 για πρώτη φορά μετά το 2019.
  • 2023 (έως τον Οκτώβριο): Η τάση προς τα πάνω διατηρείται με 241.604 κινήσεις αεροσκαφών μέχρι στιγμής, προβλέποντας ένα ακόμα πιο πολυάσχωνο έτος.

Επιβάτες:

  • 2020: Η πανδημία είχε σημαντικό αντίκτυπο με μόλις 8.078.394 επιβάτες.
  • 2021: Ο αριθμός αυξήθηκε σε 12.345.786 επιβάτες, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης.
  • 2022: Πάνω από 20 εκατομμύρια ταξιδιώτες επέστρεψαν, με 22.728.750 επιβάτες να διέρχονται από το ATH.
  • 2023 (έως τον Οκτώβριο): Οι επιβάτες ξεπέρασαν ήδη τους 20 εκατομμύρια, φτάνοντας τους 28.174.150, οδηγώντας σε ένα πιθανό ρεκόρ για όλη τη χρονιά.

Αεροπορικές εταιρείες:

  • Το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεργάζεται με περισσότερες από 80 αεροπορικές εταιρείες προερχόμενες από όλο τον κόσμο.
  • Αυτές περιλαμβάνουν μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Aegean Airlines, η Lufthansa, η Air France, η Emirates και η British Airways, καθώς και αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair, η Wizz Air και η Volotea.
  • Η ποικιλία των αεροπορικών εταιρειών προσφέρει στους επιβάτες μια μεγάλη γκάμα επιλογών προορισμών και τιμών.

Επομένως, το Ελευθέριος Βενιζέλος δεν είναι απλώς ένα αεροδρόμιο, αλλά ένα πολυσύχναστο κέντρο συνδέσεων και ταξιδιωτικών εμπειριών. Με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πτήσεων, επιβατών και αεροπορικών εταιρειών, η πύλη προς την Ελλάδα υπόσχεται ακόμα πιο συναρπαστικές διαδρομές και αναμνήσεις!

Γενικές πληροφορίες για πτήσεις προς την Αθήνα

Αποκαλύπτοντας την Αθήνα: Αρχαία Ιστορία με Περιορισμένο Προϋπολογισμό, Πέρα από τα Βασικά

Η Αθήνα, ο γενέτειρα της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας, ψιθυρίζει ιστορίες του ένδοξου παρελθόντος της μέσα από κάθε πλακόστρωτο και επιβλητικό κίονα. Παρόλο που είναι εμποτισμένη στην ιστορία, η Αθήνα σφύζει από σύγχρονη ενέργεια, προσφέροντας ζωντανές αγορές, θορυβώδη νυχτερινή ζωή και μια γαστρονομική σκηνή που θα γαργαλήσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Αλλά η εξερεύνηση αυτής της εμβληματικής πόλης δεν απαιτεί βασιλικό πορτοφόλι! Με προσεκτικό σχεδιασμό και οικονομικές επιλογές, η Αθήνα αποκαλύπτει τα θαύματά της ακόμη και στους πιο οικονομικούς ταξιδιώτες.

Πτήσεις Προς Αθηναϊκές Περιπέτειες:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ATH), ένας πολυσύχναστος κόμβος που διαχειρίζεται πάνω από 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, σας καλωσορίζει με ανοιχτές αγκάλες. Είτε πετάτε από πολυσύχναστους ευρωπαϊκούς κόμβους είτε από γοητευτικά ελληνικά νησιά, η εύρεση οικονομικών πτήσεων είναι το κλειδί. Οι ώρες εκτός αιχμής, όπως ο Μάρτιος-Ιούνιος και ο Οκτώβριος-Νοέμβριος, προσφέρουν ευχάριστο καιρό και λιγότερο κόσμο, μεταφράζοντας σε καλύτερες προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια. Αεροπορικές εταιρείες όπως η Aegean, η Ryanair και η EasyJet προσφέρουν τακτικά δελεαστικά ναύλα, οπότε η σύγκριση τιμών είναι ο φίλος σας.

Ξετυλίγοντας τον Λαβύρινθο του Αεροδρομίου:

Η μετακίνηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος στο κέντρο της πόλης είναι παιχνιδάκι. Το μετρό (€9, 40 λεπτά) σας μεταφέρει κατευθείαν στην καρδιά της Αθήνας, ενώ το εξπρές λεωφορείο (€6, 35 λεπτά) προσφέρει μια ελαφρώς ταχύτερη επιλογή. Οι ταξιδιώτες με περιορισμένο προϋποποιλογισμό μπορούν να επιβιβαστούν στο τραμ (€4, 70 λεπτά) για ένα γραφικό παραθαλάσσιο ταξίδι. Τα ταξί παρέχουν άνεση αλλά με υψηλότερο κόστος (€38-€55).

Πέρα από τα Τουριστικά Μονοπάτια:

Ενώ η Ακρόπολη, με τον εμβληματικό της Παρθενώνα και την εκπληκτική θέα της πόλης, είναι must-visit, εμβαθύνετε περισσότερο στην αθηναϊκή ιστορία. Εξερευνήστε την Αρχαία Αγορά, όπου άνθισε η δημοκρατία, και περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας, γεμάτα παραδοσιακά καταστήματα και ταβερνάκια. Ανακαλύψτε συναρπαστικά αντικείμενα στο Μουσείο της Ακρόπολης και θαυμάστε τον κάποτε πανίσχυρο Ναό του Ολυμπίου Διός. Αλλά θυμηθείτε, η Αθήνα δεν περιορίζεται στο αρχαίο της παρελθόν. Περιπλανηθείτε στους μοντέρνους δρόμους του Ψυρρή, που σφύζουν από γκαλερί τέχνης και ζωηρά μπαρ, ή χάθητε στη μποέμικη γοητεία του Γκαζίου, όπου σας

Πως να κλείσετε online φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα με το Airtrips.gr

Βρες την πτήση σου για Αθήνα και κάνε κράτηση online! Φθηνά, γρήγορα και εύκολα!

Η έξυπνη μηχανή αναζήτησης πτήσεων Airtrips.gr βρίσκει πάντα τη φθηνότερη πτήση για Αθήνα! Δες όλες τις διαθέσιμες πτήσεις, είτε απευθείας, είτε με ενδιάμεσους σταθμούς σε εντυπωσιακά φθηνές τιμές.

Βάλε απλά στη φόρμα αναζήτησης την πόλη αναχώρησης και Αθήνα για τελικό προορισμό και ανακάλυψε την πιο φθηνή τιμή.

Απόλαυσε κορυφαία ταξιδιωτική εμπειρία στην πτήση σου για Αθήνα:

  • Μία μεγάλη ποικιλία από αεροπορικές εταιρείες
  • Ευέλικτες επιλογές πτήσεων
  • Άψογη εξυπηρέτηση πελατών

Κάνε κράτηση τώρα στην πιο ανταγωνιστική τιμή και θα λάβεις το εισιτήριο σε 2 λεπτά στο email σου.

Κλείσε θέση σήμερα!

Airtrips.gr:

  • Η κορυφαία επιλογή για εύρεση φθηνών πτήσεων
  • Γρήγορη και εύκολη κράτηση
  • Αξιόπιστη και ασφαλής υπηρεσία

Ανακάλυψε τη φθηνότερη πτήση για Αθήνα και ξεκίνα το ταξίδι σου!

Επιπλέον:

  • Σύγκρινε τιμές πτήσεων: Βρες τις καλύτερες προσφορές από διάφορες αεροπορικές εταιρείες.
  • Ευέλικτες επιλογές ταξιδιού: Κάνε κράτηση με σιγουριά, ακόμα και αν τα σχέδιά σου αλλάξουν.
  • Αγαπάμε τα ταξίδια όσο κι εσύ: Η ομάδα μας είναι πάντα πρόθυμη να σε βοηθήσει να βρεις την τέλεια πτήση για το ταξίδι σου.

Κλείσε την πτήση σου για Αθήνα σήμερα στο Airtrips.gr!